trening og burn i svangeskapet

Fra i morgen av skal jeg begynne å gjøre forskjellige øvelser for gravide hver morgen. Trening i graviditet er veldig bra, så lenge du ikke trener for hardt o.l. Så vil jeg ikke at det skal være ett mareritt og få kroppen min tilbake etter graviditeten, så jeg skal prøve å begynne å gå mer, og gå fortere, passe på å ikke jogge så mye for jeg jogget ikke så mye før jeg ble gravid og da skal vi være forsiktige.

Meeen så lurte jeg på en ting! Vi skal jo være forsiktige med koffein i svangerskapet. Jeg elsker energidrikker, spessielt burn, og vet det er store mengder koffein i det. Jeg drikker ingenting annet som kaffe osv, og har holdt meg uten burn stortsett hele svangerskapet. Bak på boksen står det 'anbefales ikke for gravide', men tror dere at en boks med burn en gang i blant gjør noe? Sikler etter det hver gang jeg ser det i butikker, og savner det syyykt, haha. Og nå som jeg skal begynne å trene mer så kunne jeg godt hatt bruk for en burn i blant for å komme meg gjennom det når jeg er på mitt svakeste. Står på matportalen at gravide kan få i oss mellom 100 og 200 mg koffein per dag, hvor mye koffein er det i en boks med burn? hehe, er desp. Hva synes dere om å drikke det i svangerskapet?:)
 

15 kommentarer

Haha, jaa.. du kan drikke burn ! ;)

Jeg har drukket burn mange ganger i sv.skapet, og alt står suupert til med lille gutten i magen min og det har det gjort på alle kontrollene mine :)

mona ruud - 16 år og mamma

30.11.2011 kl.21:45

Rannveig Heitmann: Yeii, hihi :D

mona

30.11.2011 kl.21:45

koffeininnhold i drikkevarer har ei øvre grensa på 150 ml pr. liter i norge:) å e rondt 30-40 ml koffein i ein liten boks med burn:)

kan lesa her ;) http://www.ung.no/helse/1991_Burn,_Battery_og_Red_Bull_-_energidrikker.html

mona ruud - 16 år og mamma

30.11.2011 kl.21:53

mona: Så braa :D

30.11.2011 kl.22:25

IKKE drikk det! skjønne deg GODT at du vil ha, men tenk på babyen, ikke tenk på deg sjøl som har såå lyst på! tenk på han/hu :-)

30.11.2011 kl.22:42

sikkert greit å holde seg borte fra energidrikker, vet jo aldri, og det har jo ikke vært så mye forsket på sånn ennå ;)

Live

01.12.2011 kl.08:58

i januar begynne haugesund aerobic og treningsenter med trim me baby :) bli med når prinsesså di komme :)

mona ruud - 16 år og mamma

01.12.2011 kl.11:40

Live: ååh, ja!:D

Julia

01.12.2011 kl.12:30

Det står jo at du kan drikke burn, mye mindre i en boks med burn enn i andre drikker. Så så lenge du ikke drikker 5 bokser på en dag går det bra :) Leste på en nettside mange som har gjort det, og babyene har ikke blitt noe påvirket ;)

mona ruud - 16 år og mamma

01.12.2011 kl.12:42

Julia: Flott:)))
Jeg elsker au og drikke burn . Men jeg har bare valgt å vente til ho lille er ute pga det er forskjellige til kropp til kropp . Så hadde jeg vært deg hadde jeg bare ventet med å drikke burn sånn i tilfelle :-)

MammaMalene

04.12.2011 kl.23:24

Bak på burn boksen str det at den ikke er reknet for og drikke i mørker(?) barn under 14 og garvide ;)

mona ruud - 16 år og mamma

04.12.2011 kl.23:47

ja, jeg vet det, skrev det i innlegget også. Men som det også står 'ikke for de som legger seg tidlig,ikke i mørket, ikke for de under 14' jeg legger meg tidlig, begynte og drikke det leeenge før jeg fulte 14, og har nesten bare drukket det i mørket, eller på kvelden. Jeg har alltid fått sove etter jeg har drukket en, og ingenting har skjedd meg^^ men jeg er forsiktig med det, og det skal jeg forsette å være nå som jeg er gravid, men jeg kan ta meg en en gang i blant, det kan ikke skade:) drikker jo ingenting kaffe eller noe sånn, så får ikke noe koffein i meg til vanlig.

Tina - Mamma til Leah <3

19.12.2011 kl.23:20

jeg drakk kanskje 3 stk gjennom svangerskapet, å så lite skader ikke. det er farligere å drikke kaffi. fordi det er så høyt koffein innhold i det. det merkligste er jo at de sier at kaffi kan man drikke, men ikke burn. syns det høres litt dumt ut, i å med at burn har et så lite koffein innhold i forhold til kaffi :)

21.04.2012 kl.03:36

Det er en ting som plager med litt med enkelte mødre.. De sier til andre at "ja bare peis på", barnet mitt har ikke tatt skade av det.. Tenker ikke noen over senskadevirkning? Veldig mange har fått seg sjokk når barnet har begynnt på skole å har visst seg å ha diverse plager.. Oftest adhd. Nå sier jeg ikke at dette vil skje av en boks burn.. Tror heller du skal spørre jordmora di om dette enn en masse mødre som tror di vet hva som kan å ikke kan gjøres under et svangerskap eller går utfra at du også kan drikke ting selv om di valgte å drikke det.. Jordmora di vet hvordan det står til med deg å ditt barn.. Evt blodtrykk, bevegelser osv.. Snakk med henne du :) Da kan du drikke burn å ikke være redd for noe hvis hun sier at du kan da.. :) jeg er også nybakt mamma, men våre svangerskap er helt forskjellige så jeg vil ikke annbefale deg noe siden vi er forskjellige... Altså ting uten om d vanlige da.. Beklager for lang kommentar. Ble bare litt provosert da det sitter folk som r h å sier sånt uten å vite noe om ditt svangerskap..

Skriv en ny kommentar

hits