Tid med ungen det første året

Første året er UTROLIG viktig. Jeg hadde valget om skole i år, men valgte å være hjemme med Celine. Det er så utrolig med utvikling det første året, og det at jeg da hadde vært vekke over halvparten av dagen hadde ikke en gang slått tanken min. Slutter 3 på skole, ikke hjemme før halv 4, så får jeg litt over 3 timer med Celine før hun skal legge seg liksom?? JEG hadde aaaldri klart det. Så neste høst begynner jeg på skole :-) Da er Celine over ett år, og hun begynner da i barnehage. Jeg kjenner flere som går på skole, når de har baby, og har ingenting mot dem! Men dette handler om meg, JEG hadde ikke klart dette.

Det å være hjemmeværende betyr ikke at vi ikke sosialiserer oss. Det er traaavelt skal jeg si dere. Og til vanlig når det ikke er sykdom i hus så pleier jeg ikke sitte hjemme hele dagen, ikke i det hele tatt. Jeg kommer aldri til å angre på dette friåret, det å ha så masse tid alene med datteren min, se på alt hun lærer seg, le med henne, snakke med henne, leke med henne, det er det beste i verden skal jeg si dere. Første året til Celine kan IKKE vente, men det kan utdanningen. Jeg har full plan over fremtiden min, og er allerede utrolig økonomisk, er utrolig flink til å spare :-)

Det er jeg som skal følge henne opp, lære henne å snakke, å gå , krabbe osv. Tenk hvor kjipt å høre når du komme hjem fra skolen 'I dag krabbet hun', 'i dag gikk hun sine første skritt' osv, så har vi ikke fått opplevd det selv en gang! Jeg skal være den beste mammaen som Celine kan få, og jeg gjør alt for at hun skal ha det bra ♥ Det som smelter mammahjerte er når hun er hos andre og heller vil til meg, når det kun er jeg som klarer å roe henne når hun griner, når hun blir lei seg når jeg går vekk fra henne bare noen sekunder. Da vet jeg jo at jeg har fått mammarollen bra til!! Og det er hærlig å tenke på.

Vi storkoser oss dagen lang, vi!
Kommer snart et innlegg med noen bilder jeg har tatt i dag :-) Stay turned

11 kommentarer

Maria - Mamma til 1-åring

19.09.2012 kl.13:34

Utroolig fint skrevet! og jeg er så utrolig enig med deg!

mange spør meg om jeg skal begynne å jobbe igjen snart eller om Malik skal begynne i barnehage! men jeg mener det at den første tiden skal barnet ha sammen med foreldrene!

det er helt spesielt det å se at barnet utvikler seg, og dett er noe jeg selv vil være med på foran andre! :p

Mamma og gravid

19.09.2012 kl.15:28

Ganske enig med deg :)

Jeg gjør jo begge deler -er hjemme med guttungen, og tar skole over nettet. Henger ikke etter i det hele tatt, er veldig glad for det! Samtidig som jeg får med meg alt som skjer med Liam :)

ragnhild fredrikke

19.09.2012 kl.16:11

åh, så fint å lese dette!

Lene (17 ÅR OG MAMMA)

19.09.2012 kl.18:38

Får med meg alt med Linnea. Aldri opplevd at andre har sett noe først ;) Å om hu tar sitt første skritt i barnehagen. Tja. Javeeeell, noen unger går ikkje før de e over ett år og går i barnehage. Men eg tenke da at om hu tar sitt første skritt i barnehagen, så vil uansett første gang eg ser det være første gang for meg

Økonomi? Glede meg te å blir ferdig med utdannelse og sleppe å vær nav slave :p

Men flott skreve :) Det passe jo DEG, og mitt passe meg :D Det e sikkert herlig å væra hjemma med hu :)

Julia

19.09.2012 kl.21:22

Ja, enig i dette! Men jeg synes dette innlegget er litt "nedverdigende" for de som velger å ta skole samtidig, ettersom du gnir inn hva de går glipp av osv. De er jo ikke dårligere mødre for det? Kan like godt være en god mor hvis du tar skole og har barn samtidig ;)

Cecilie

20.09.2012 kl.01:11

Hu meine jo ikkje at dei e ei dårlige mor forde? LES innlegge igjen. Det står at hu kje meine noe vondt te dei som går på skole samtidig som dei har ein baby.

Synst det va bra skreve Mona! Konne kje vert mer enige:)

Eg velge og å venta med skole, for eg vill få me meg det førsta åre te Maria <3

vill verr mest mulig me lilla gullet mitt det førsta året hu har som liten baby <4

20.09.2012 kl.15:48

Du er kjempeflinke Mona! :)

Du kommer aldri til å angre på detta valge! :)

Sandra Sif

20.09.2012 kl.19:32

Ho sa da ingenting stygt om de som går på skole når de har baby?

Jeg skjønner GODT hva du mener, og min støøørste frykt er at Andrea gjør noe for første gang når jeg er på skolen, hadde jeg måtte hatt ho i barnehage så hadde jeg blitt hjemme dette året, men siden mamma og pappa kan passe ho så vil jeg heller bli ferdig med skole fortest mulig, siden jeg allerede har tatt meg ett friår.

Det gode er jo å se hvor glad ho blir når jeg kommer hjem fra skolen, og ho er skikkelig mammadalt og skikkelig kosejente, hihi. Men skjønner godt poenget ditt, Mona! Og det er ingen som kan si hva som er et riktig eller feil valg for oss untatt nettopp OSS! :)

-Nikoline Furuseth

21.09.2012 kl.14:58

enig med mona! mamma studerte mye når jeg var liten og vi(jeg, søs og bror) måtte bo med mormor og bestefar til jeg var 8. det gjorde så vi skapte et sterkere bånd til mormor og bestefar! vi savna altid mamma og ville være med hu hele tiden, men etter en stund vendte vi de av oss. seff ikke det samme men var jo bare lille jenta da...

elsker bloggen mona<3333

haters gonna hate! but lovers gonna love!<3

29.09.2012 kl.17:05

Det er ikke bra at hun begynner å grine når du går vekk fra henne da, det betyr at hun er altfor avhengig av deg og det blir bare vondt for hun når hun skal i barnehagen :s

Annbis

08.10.2012 kl.16:34

Syns og dette var bra skrevet. Jeg er 22 år, og har en liten sønn på 4 månder. Jeg kunne aldri tenkt eg å studert nå mens han er så liten. Han trenger faktisk å ha mamman sin der hele tiden, det gjør alle små barn. Og nye forskninger viser at barn helst ikke bør begynne i barnehagen før det er fylt 2 år. Dette er det jo kun de rike som kan følge. Permisjonstiden burde vært 2 år. Menmen! Det er alt for få voksne på småbarnsavdelingene. Og det er superviktig for barna at de hele veien har noen voksne (den trygge basen) og få bekreftelse på alt fra til di er 2 år. Så synes det er veldig lurt av deg å ta ett friår. Når jeg skulle gå på vidergående, gikk jeg bare to år først, så tok jeg ett friår på en folkehøgskole. og så fortsatte jeg etter det. Ett friår tar man ikke skade av. Og det å i det hele tatt kalle det å være hjemme med nytt barn, syns jeg ikke vi kan kalle friår. Det er jo så utrolig mye mer krevende enn å gå på skolen ;) Stå på! Vær hjemme så lenge du vil!! :)

Kan vel føye på at jeg heller ikke synest noe vondt om dem som er på din alder, og som velger å gå på skolen mens man nettopp har født. Men barnet blir jo faktisk bedre kjent med den personen som passer på det mesteparten av dagen, og det kunne bare ikke funket for meg å latt barnet mitt være mer hos noen andre enn meg.

Skriv en ny kommentar

hits