Fødselshistorien

Fødselshistorien

Da tenkte jeg å skrive fødselshistorien min! Er en del småting jeg har glemt ut, men skriver det meste jeg husker, og hopper over enkelte detaljer som jeg ikke synes passer inn på bloggen. Skriver historien mest for min egen del, men har også en del gravide som leser bloggen min, og det kjekkeste jeg viste da jeg var gravid var å lese fødselhistoriene til folk, haha! Selv om jeg ble ganske skremt av enkelte. 

Det hele begynte torsdag morgen, jeg våknet litt over 7 på morningen av at jeg hadde veldig smerter i magen. Tenkte at dette bare var vanlige kynnere eller noe, så jeg tørte ikke håpe på noe annet. Jeg gikk på do og da merket jeg at slimproppen min hadde gått. Jeg viste jo at det kunne ta lang tid før fødselen er i gang, selv etter slimproppen har gått, men sendte likevel melding til mamma. Fikk beskjed om å ringe henne hvis det skjedde noe mer, og mindre enn ett minutt etter gikk litt av vannet mitt. Jeg så for meg at det skulle fosse ut, haha, men det var bare pittelitt av vannet mitt som gikk, ikke alt.  Da ringte jeg til mamma igjen, og til Bjørn Tore, så kom begge hjem her. Jeg hadde rier, med ca 3-5 min mellomrom helt fra starten av! Men de var ikke så sterke i begynnelsen, bare veldig tette. Ringte til føden, men fikk beskjed om å komme opp om et par timer til sjekk, siden det var så lite vann som hadde gått. 
Siste magebilde som ble tatt, må le litt av det øverste bilde, ser ikke gravid ut i det hele tatt! Vi ringte opp igjen til føden etter en halvtime, siden riene var så tette osv, så da fikk vi komme bort med en gang. Da fikk jeg ligge med sparketest, for å måle hvor ofte riene kom. Var 3 min mellom hver rie, og de begynte å bli vondere og vondere. Etter en stund så skulle jeg måle åpningen min, og da hadde jeg 3-4 cm åpning, da var klokka blitt 9 om morningen. Fikk jeg endelig bekreftet at fødselen var i gang!


Da fikk jeg en fødestue, der jeg skulle føde. Tiden gikk ganske sent da, for riene var så sterke og tette, det var grusomt!! Hadde aldri trodd at rier var så vonde... Jeg prøvde forskjellige stillinger, jeg sto, satt, lå osv, og jeg fikk lystgass sånn jeg ikke skulle kjenne riene så godt. Det hjalp ikke så veldig på riene, men det hjalp meg sånn at jeg klarte å slappe mer av mellom hver rie. Da klokka var 13.00 så hadde jeg 5 cm, og en halvtime etter var det 6 cm, så var det 8 cm igjen noen timer etter. Da de sjekket åpningen min 3(?) gang så gikk resten av vannet mitt, hvis jeg husker rett. Jeg var helt bestemt på å ikke ta epidural, etter at jeg hadde sett sprøyta på forhånd, og jeg viste de skulle inn med en ledning og det minnte meg om operasjonen jeg hadde tidligere. Jeg klarte meg i flere timer, men til slutt fikk de overtalt meg til å ta epidural for jeg hadde så vondt og måtte slappe mer av før pressriene startet. Epiduralen gjor ikke vondt heldigvis, ikke forskjell til hvordan jeg hadde det fra før av hvertfall! Etter jeg fikk epidural klarte jeg å slappe litt mer av, men det var ikke full virkning i den, så det alle sier om å komme til himmelen når de får epidural, det fikk ikke jeg oppleve desverre. 
Haha, klarte heldigvis å få litt søvn de par minuttene der jeg ikke hadde rier, takket være lystgassen! Etter mange slitsomme og vonde timer, flyttet jeg meg opp til sengen igjen, ettersom jeg satt mye i stolen vedsiden av, det var da de målte 8 cm åpning, og kjente hodet til babyen heeelt nede. Jeg la meg på siden, noe som skulle hjelpe Celine enda lengre ned. Jeg husker ikke hvor lenge jeg lå i senga, men var ikke lenge etter jeg begynte med pressriene. Det var mer vanskelig enn vondt! Presset som bare det, hvertfall når jeg fikk høre 'nå kommer hun!!' hele tiden, eller når de snakket om at hun hadde masse hår osv, dette fikk meg til å gi alt, var så klar for å få henne ut nå ♥ Det svei en del, men jeg synes så absolutt at riene var mye vondere enn å presse. Etter en liten halvtime med pressrier, så fikk jeg ENDELIG Celine på brystet mitt, VERDENS beste opplevelse, det beste som har hendt meg i livet mitt! All smerten ble glemt med en gang! Se på nydligheten min:


Smelter! Verdens beste gave ♥ iloveyou

hits