mars 2012

min hverdag

 kan du skrive litt om rutinene til celine og dine i løpet av en dag? Når du ammer og når hun såver osv? :)

rotete innlegg!

Som de fleste vet så er hverdagen min helt anderledes enn de fleste andre på min alder. Jeg har fult ansvar, hele dagen og hele natten. Jeg kan ikke bare dra ut med venner, gå på shopping osv uten å ha med meg Celine. Eller kan jo, men da må jeg passe på å gjøre det den tiden jeg ikke skal amme! Grunnen til at jeg ikke pumper så andre kan gi fra flaske, er fordi jeg ikke vil kombinere flaske og pupp, i og med at hun kan ende opp med å bare ville ha flaska til slutt, noe jeg IKKE vil. 

Så mine døgn går vel sånn at jeg ammer hver 3 time, drøyer av og til til hver 4 time hvis hun har spist godt første måltid. Når hun har fått et måltid så pleier jeg å skifte på henne/stelle henne, og så vil hun oftest ha litt mat etter det igjen også. Etter hun er helt mett så pleier hun å være litt våken, så da koser vi egentlig bare! Når hun sovner så steller jeg meg å gjør ting jeg ikke kan når hun er våken (om ingen passer på henne for meg.) Etter måltidet på formiddagen så prøver jeg å finne på noe etter på, enten være med venner, være med kjæresten, trille tur, og lignende. Har ikke komt helt i orden med amming og sånn enda, er enda en del styr ofte, som at hun av og til deler opp et måltid på 4, eller at hun ikke tar tak med en gang sånn det blir en del grining før hun begynner å spise, så derfor liker jeg ikke amme andre plasser enn der jeg føler meg veldig hjemme! Kan ikke ta med meg hun på kjøpesenter nærme neste måltid, får kan ikke amme der når et måltid kan ta over 1 time liksom, haha. Om natten så trenger jeg ikke amme hver 3 time (lengre), hærlig! Så jeg ammer en siste gang i ca 10-11 tiden, så tar jeg på henne nattøy og legger henne, legger meg ofte selv samtidig, så er hun skikkelig snill på natta, våkner kun en gang om natta, pleier å være i 5 tiden, så sovner hun igjen etter en stund og våkner i 9 tiden (som oftest.) I dag sov vi faktisk helt til halv 11(!!!) Sykt.

Så som dere ser så er det masse jeg ikke kan være med på nå som jeg har blitt mamma. Men det er dette valget jeg har tatt, og står for valget jeg tok. Jeg angrer ikke et sekund, og ville ikke forandre noe om jeg kunne det. Jeg vil heller være en god mor, og kose med jenta mi, enn å være ute hver helg og drikke som de fleste andre på min alder. Det å være mor er et slit til tider, og jeg har ofte blitt så sliten at jeg bare vil legge meg ned å grine, that's a fact, skal ikke lyge om det. Men sånn er det uansett om man er 16 år eller om man er 40 år! Jeg har et fult ansvar 24 timer i døgnet, og jeg kan ikke ta meg et eneste døgn fri. Men selvom det er slitsomt, så er det heeelt fantastisk ♥ Det å være mor er absolutt den beste jobben i verden :))

Mitt nye liv, og min nye familie er det beste som har hendt meg ♥

Pappa og Celine ♥

Pappa, Celine og mamma ♥ Og ja, ser ikke ut på det bilde! Men hadde vært rart om jeg så fin ut dagen etter fødselen også da:)

summerfeeling

Fikset på designet, tyycks? :)) I det siste har det vært helt utrooolig fint vær her i Haugesund, elsker det! I morgen er det meldt regn igjen, så jeg får nyte dagen i dag. Senere i kveld kommer Bjørn Tore og moren på besøk!
Jeg og jenta mi i daag! Hun var lys våken i over en time, så tenkte jeg å benytte sjangsen til å ta noen bilder, gjett om hun sovnet med en gang jeg tok frem kameraet da.... Haha

magen etter fødselen

Noen som lurer på hvordan magen min ser ut nå etter fødselen, sooo here u go. Dette bilde ble tatt ei uke etter fødselen. 


Fødselshistorien

Da tenkte jeg å skrive fødselshistorien min! Er en del småting jeg har glemt ut, men skriver det meste jeg husker, og hopper over enkelte detaljer som jeg ikke synes passer inn på bloggen. Skriver historien mest for min egen del, men har også en del gravide som leser bloggen min, og det kjekkeste jeg viste da jeg var gravid var å lese fødselhistoriene til folk, haha! Selv om jeg ble ganske skremt av enkelte. 

Det hele begynte torsdag morgen, jeg våknet litt over 7 på morningen av at jeg hadde veldig smerter i magen. Tenkte at dette bare var vanlige kynnere eller noe, så jeg tørte ikke håpe på noe annet. Jeg gikk på do og da merket jeg at slimproppen min hadde gått. Jeg viste jo at det kunne ta lang tid før fødselen er i gang, selv etter slimproppen har gått, men sendte likevel melding til mamma. Fikk beskjed om å ringe henne hvis det skjedde noe mer, og mindre enn ett minutt etter gikk litt av vannet mitt. Jeg så for meg at det skulle fosse ut, haha, men det var bare pittelitt av vannet mitt som gikk, ikke alt.  Da ringte jeg til mamma igjen, og til Bjørn Tore, så kom begge hjem her. Jeg hadde rier, med ca 3-5 min mellomrom helt fra starten av! Men de var ikke så sterke i begynnelsen, bare veldig tette. Ringte til føden, men fikk beskjed om å komme opp om et par timer til sjekk, siden det var så lite vann som hadde gått. 
Siste magebilde som ble tatt, må le litt av det øverste bilde, ser ikke gravid ut i det hele tatt! Vi ringte opp igjen til føden etter en halvtime, siden riene var så tette osv, så da fikk vi komme bort med en gang. Da fikk jeg ligge med sparketest, for å måle hvor ofte riene kom. Var 3 min mellom hver rie, og de begynte å bli vondere og vondere. Etter en stund så skulle jeg måle åpningen min, og da hadde jeg 3-4 cm åpning, da var klokka blitt 9 om morningen. Fikk jeg endelig bekreftet at fødselen var i gang!


Da fikk jeg en fødestue, der jeg skulle føde. Tiden gikk ganske sent da, for riene var så sterke og tette, det var grusomt!! Hadde aldri trodd at rier var så vonde... Jeg prøvde forskjellige stillinger, jeg sto, satt, lå osv, og jeg fikk lystgass sånn jeg ikke skulle kjenne riene så godt. Det hjalp ikke så veldig på riene, men det hjalp meg sånn at jeg klarte å slappe mer av mellom hver rie. Da klokka var 13.00 så hadde jeg 5 cm, og en halvtime etter var det 6 cm, så var det 8 cm igjen noen timer etter. Da de sjekket åpningen min 3(?) gang så gikk resten av vannet mitt, hvis jeg husker rett. Jeg var helt bestemt på å ikke ta epidural, etter at jeg hadde sett sprøyta på forhånd, og jeg viste de skulle inn med en ledning og det minnte meg om operasjonen jeg hadde tidligere. Jeg klarte meg i flere timer, men til slutt fikk de overtalt meg til å ta epidural for jeg hadde så vondt og måtte slappe mer av før pressriene startet. Epiduralen gjor ikke vondt heldigvis, ikke forskjell til hvordan jeg hadde det fra før av hvertfall! Etter jeg fikk epidural klarte jeg å slappe litt mer av, men det var ikke full virkning i den, så det alle sier om å komme til himmelen når de får epidural, det fikk ikke jeg oppleve desverre. 
Haha, klarte heldigvis å få litt søvn de par minuttene der jeg ikke hadde rier, takket være lystgassen! Etter mange slitsomme og vonde timer, flyttet jeg meg opp til sengen igjen, ettersom jeg satt mye i stolen vedsiden av, det var da de målte 8 cm åpning, og kjente hodet til babyen heeelt nede. Jeg la meg på siden, noe som skulle hjelpe Celine enda lengre ned. Jeg husker ikke hvor lenge jeg lå i senga, men var ikke lenge etter jeg begynte med pressriene. Det var mer vanskelig enn vondt! Presset som bare det, hvertfall når jeg fikk høre 'nå kommer hun!!' hele tiden, eller når de snakket om at hun hadde masse hår osv, dette fikk meg til å gi alt, var så klar for å få henne ut nå ♥ Det svei en del, men jeg synes så absolutt at riene var mye vondere enn å presse. Etter en liten halvtime med pressrier, så fikk jeg ENDELIG Celine på brystet mitt, VERDENS beste opplevelse, det beste som har hendt meg i livet mitt! All smerten ble glemt med en gang! Se på nydligheten min:


Smelter! Verdens beste gave ♥ iloveyou

verdens nydligste datter

Hei! Som dere har fått med dere så har jeg blitt mamma til verdens vakkreste prinsesse, Celine Hovland Ruud. Hvor mye jeg kommer til å blogge, det vet jeg ikke. Men kommer til å blogge når jeg har tid til overs :-) En fødselhistore skal komme om et par dager regner jeg med! 

Nå sitter jeg her og ser gjennom alle nydlige bildene av lille Celine, mens hun sover søtt vedsiden av. Eneste hun gjør, haha, sover, spiser, blir stelt, sååå sove igjen. Verdens søteste!! Hun er totalt verdt hele det tunge svangerskapet  mitt!! Følelsen jeg fikk da jeg fikk henne på brystet mitt, torsdag 15.mars 19:06 er helt ubeskrivelig! Den beste opplevelsen i livet mitt ♥ Det går kjempe fint med begge to nå etter fødselen!

Om det er spørsmål osv så er det bare til å komme med dem, så skal jeg svare på dem når jeg får tid til det!Stjelte bilder blir annmeldt!

Skal få i meg noe å spise nå, så skal jeg gi Celine litt melk før det er leggetid for oss begge to!
Tusen takk for alle gratulasjoner ♥ 

Gjesteblogging

Hei! Mona ligger på sykehuse atm. så jeg, Martine (Mona sitt yndlingssøskenbarn) var så snill med henne å slenge inn et innlegg, fordi hun ikke har pc på sykehuset. 

Torsdag 15. mars kl. 19.06, ble prinsessa, Celine Hovland Ruud født. Hun var 47 cm lang, og vog 2900 gram.
Hun hadde en normal fødsel, som gjekk veldig fint. Mona kommer til å skrive et innlegg med bilder og mer info. senere.

Mona er en snill, omtenksom, morsom og sterk person som jeg vet at kommer til å bli en fantastisk mor til Celine, og Celine er veldig heldig som har fått en så fantastisk mor som Mona. Jeg har ikke besøkt di enda pga. jeg har vert syk, så jeg har bare fått mange fine bilder av gulljenta. Jeg ser veldig fram til å treffe henne i virkeligheten, å holde henne. Jeg lurer på hvem hun ligner på...hmm?  jaja, gled dere til bildene kommer, for hun er NYDELIG!!

slenger inn et litt gammelt bilde av meg og Mona.. eneste normale bilde jeg fant av oss akkurat nå!

loveu!


GRATULERER SÅ MYE MED GODJENTA DI, MONA!

-Martine

mamma for første gang

Nå holder jeg på å leser i boka 'mamma for første gang.' Det er en utrolig bra bok, og det står syyykt mye lærerikt og nyttig i den! Kommer nok til å lese den mest når jeg har født, siden det står en god del jeg sikkert trenger svar på inni der når jenta mi har komt.
Ellers så har jeg ikke gjort så masse i dag, vi har fått besøk av tante, onkel Chan og minste søskenbarnet mitt Alva. Stakkars lille jenta mi skal opperere mandlene og pulippene i morgen! Huff :-( Men men, må gjennom det for å bli bedre! 
Nå skal jeg straks legge meg, så vi snakkes i morgen ♥

babysyk

Jeg er så babysyk nå, klarer ikke konsentrere meg om noen andre ting enn babyen i magen. Det er hvertfall sant at den siste måneden i svangerskapet går senest, herreguuuud!! I dag er jeg 38 + 5 uker på vei, jeg håperhåperhåper at hun kommer før termin, klarer ikke vente til uke 42 eller noe... Vil ha fødselen i gang, NÅ! Gleder meg sånn til å få verdens vakreste datter på brystet mitt, iiih. Flere utålmodige der ute?? Nå skal jeg bare vente på at folk er ferdig på skolen osv, og se om det er noen å henge med i dag! I mens kan jeg vel forsette på kjerringrådene, heh.. 

videoblogg - ukas spørsmål

Okei, får å si det sånn så hadde jeg egentlig spilt inn denne på speilrefleksen, men det tok så forfeeerdelig lang tid å laste ned, herregud :O Så jeg filmet det heller på webcamera, som på min pc har SYKT dårlig kvalitet, sorry. Så må jeg advare om at musikken i videoen er dobbel så høy så i slutten av filmen bør dere skru ned før musikken kommer, haha!


Dette er flaut, just sayin... Hater å høre min egen stemme! Høres så mye bedre ut inni hodet mitt liksom, hahaha

FORESSTEN!! Skulle vært to sider med blogger på slutten, den ene siden har jeg klart å slettet ser det ut som(?) resten av bloggene er hvertfall:
-gulljentami.blogg.no
-ruth09.blogg.no
-mmf89.blogg.no
-lisa1993d.blogg.no 
Det var alle (tror jeg...) 

hjelp henne med å vinne

Hei! Hvis dere kunne vært suuupersnille så vil jeg gjerne at dere ser denne videoen her! Ei venninne av meg som spørte om jeg kunne hjelpe dem med å vinne, og selvfølgelig vil jeg det! Uansett så var filmen utrolig bra lagt:-) Filmen er om Leo's lekeland, et stort lekeland i Haugesund som er perfekt for ungene. Ta en titt, og skriv gjerne hva du syns om filmen! :-)Skal finne meg noe mat og sånn nå, så snakkes vi senere i dag!

chillkveld med noen søtinger

Hei! Nå sitter jeg hos Miriam sammen med Charlotte. De ser på film, men jeg prøver å ikke følge med for jeg får ikke sett den ferdig likevell, haha! Lite keen på å gå midt inni filmen når det er sykt spennende liksom. Så da tenkte jeg heller å blogge til dere, flink ♥♥ hehe

Vi har ikke gjort så stort i dag, gått tur, spist pizza og is og bare slappet helt av. Jeg var foressten så syyykt sulten i dag, og vi skulle endelig ned på butikken å handle pizza, og gjett om Miriam og Charlotte bestemte seg for å kjøpe VEGETERIAN pizza da, haha er det mulig. Men den var ikke så galen da faktisk, men ikke noe jeg kommer til kjøpe selv akkurat.

Nå skal jeg pakke sakene og komme meg hjemover. Snakkes !

38 uker

I dag er jeg 38 uker på vei, og det er kun 2 uker igjen til termin (!!!) Syyykt. 

meg gjennom fjortiss-årene

Har helt ødlagt døgnrytme, så jeg sitter her å ler av gamle bilder. Hahaha. Tenkte å dele noen av bildene med dere, av hvordan jeg har sett ut oppover årene!

2006:


2007:


2008:
2009 (på denne tiden var det en del skifting av pc'er osv, så har nesten ingen bilder fra dette året!):
2010:


2011:


2012:


Har jeg forandret meg? :-) hihi

Hva tipper dere?

Nå som dere driver å tipper på hvilket navn vi har valgt, så lurer jeg på en ting til; når blir hun født, og hvor mye veier hun? Blir morsomt å se hvem som kommer nærmest :)

Husk at hun er under gjennomsnittet når det gjelder vekt! Og jeg er 37 + 5 i dag :-) 


Bilde fra når jeg lå på sykehuset, haha seee hvordan jeg så ut.. Har ganske skrekk mot sykehus og innleggelse etter denne perioden her, men er utrolig glad for at neste gang jeg er innlagt så får jeg verdens mest fantastiske datter til premie ♥ Klarer ikke vente!!
 

Navnet er bestemt

Nå er navnet bestemt dere ♥ Så vil jeg ikke røpe noe som helst enda, hehehe. Så jeg spør dere: hvilket navn tror dere vi har valgt?


* * * * * *    Hovland Ruud ♥
 

cafe MM

God kveld lesere! Nå har jeg akkurat komt inn dørene, har vært på cafe MM med noen søte jenter. Hærlig å slappe av på cafe med tepper, kakao osv ♥ Ellers er jeg sinnsykt bilsyk nå faktisk, haha. Tok bussen hjem fra byen, spilte drawsomething og spiste litt snop samtidig, noe jeg tydligvis ikke skulle gjort! Kvalmen forsvinner jo aldri, haha.


trøtt sliten og høygravid

Ja, har hatt et lite besøk av Bjørn Tore i dag, ellers så har jeg bare ligget i sofaen og sett på disney channel, så har ikke noe bra å blogge om i dag desverre. Dagens look:


Hahahaa, deilig. Seriøst, har vært så trøtt og sliten i hele dag at det burde ikke vært låv. føler meg høygravid x1000Og her har jeg ligget å sett på disney channel å spist litt snop ♥ Skal legge meg nå, god natt! 

UKAS SPØRSMÅL

Skal du melde deg på ungemødre? Nei, det kommer aldri til å skje. Jeg forstår faktisk ikke hvorfor folk vil melde seg på det, men alle er jo forskjellige. Jeg er lite keen på å dele hele livet til meg og babyen på TV.

Slutta du på skolen fordi du var gravid, eller gikk du aldri på skolen? Jeg fant ut at jeg var gravid i august, altså rett før skolen begynte, så da valgte jeg å ikke begynne. Jeg savner skole, men angrer ikke på at jeg ikke begynte, for jeg hadde jo ikke klart å fullført, og jeg hadde fått en god del fravær osv når jeg har vært så syk som jeg har vært. Så er glad jeg ikke startet.

Har du tenkt å forsette å blogge når ungen din kommer? Det vet jeg ikke. Er veldig redd for å hvertfall legge ut bilder av ungen min, som hele Norge kan se, men jeg tror jeg kommer til å blogge hvertfall litt. Men mye mindre enn jeg gjør nå. Og kommer sikkert ikke til å komme så mange bilder av ungen som dere vil, for må tenke på hvilke bilder jeg legger ut og sånn:)

Har du funnet navn til prinsessa, hvilke står det mellom? Nei, desverre. Men kommer mest sannsynlig til å finne det ut før jeg skal på neste kontroll den 13, må snakke en del med Bjørn Tore bare. Men om jeg røper navnet med en gang eller ikke, det vet jeg ikke:)

Når prinsessa de blir født, hvordan vil det bli med skole og sånt? Jeg skal være hjemme ett år med ungen, så starter jeg på vg 1 ikke denne høsten men neste.

Hva skjedde mellom deg og pappaen? Da jeg skrev det innlegget om meg og Bjørn Tore, så skrev jeg klart og tydlig at det IKKE var vits å spør om hva som har skjedd osv. Det som skjedde mellom meg og han, blir mellom meg og han. Forstår ærlig talt ikke hvorfor dere spør om det, for dere hadde vel ikke forventet at jeg deler sånt på bloggen?

Bare forsett å kom med spørsmål, så skal jeg ha ukas spørsmål hver søndag, om det blir nok spørsmål til å ha ett innlegg om det da selvfølgelig. Ellers så har jeg akkurat spist kjttkaker i brunsaus med familien, mormor og besten er her enda, men skal snart hjem igjen til Sauda. Er sykt trøtt og sliten i dag, vet ikke hvorfor... men vi blogges senere i dag uansett, selv om det sikkert bare kommer noen bilder av meg i slaskeklær uten sminke, for årker ikke finne på noe spessielt i dag, haha. Snakkis!
 

vårfølelse

Aaah, elsker været ute nå! Våren kom til rett tid, så håper den varer en stund også! Jeg kom akkurat hjem nå, så nå skal jeg rydde litt så får jeg besøk av noen søte jenter i kveld ♥


Digg å bruke solbriller igjen!! Og ja, bildene ble tatt rett før jeg skulle ut, så brukte ikke solbrillene bare for å ta bilder av meg selv, haha!

Gratulerer med dagen verdens beste mamma og søskenbarn!
Verdens beste mamma har blitt 43 år i dag, ung bestemor (eller mormor som hun vil bli kalt) ♥ Gratulerer så masse med dagen, håper du får en kjempe fin dag! Kjempe glad i deg ♥Og gull søskenbarnet miiitt, Nora, som er fult hele 6 år i dag! Gratulerer med dagen "lille"venn, glad i deg ♥

Hihi, måtte bare innom å lage ett innlegg til dem! Skal ned å lage meg frokost nå, så kommer det statusoppdatering og magebilder snart! Senere skal jeg være med Miriam, Mona og Ingeborg, så det blir kos ♥ 

bestevenninna mii

Heiaa, nå gikk akkurat Miriam hjem. Vi hadde lastet ned film som vi skulle se på i kveld, og kjøpt inn litt godt, men filmen vi lastet ned var feil, så daaa brukte vi kvelden på å spille drawsomething, haha. Eller hun spilte for det meste, mens jeg satt på pc'en, sosiaalt!


Haha, fattiiieeeNå ser jeg på criminal minds, skal snart ned å lage meg toast før jeg legger meg. Ha en fin kveld videre ♥

hits