september 2012

IKKE GLEM Å STEM!

På norges vakreste sjarmtroll <3 stem HER, og dere gjør meg utrolig glad!

Pakkeliste til meg selv og baby på 6-7 mnd

Siden jeg reiser til Tyrkia på fredag, med Celine, så velger jeg å starte å pakke allerede nå. Er så utrolig mye å huske når jeg skal pakke til en baby på 6 mnd liksom! Merket at det var vanskligere enn jeg trodde, så jeg driver å lager pakkeliste nå!

Klær til Celine:
- 5 body uten arm
- 3 body lang arm
- 3 nattdrakter (vet ikke om det trengs der borte)
- 6 sommerkjoler
- 3 genser / cardigan
- 2 bukser
- 1 ullbody (kan bli kjølig om kvelden)
- 1 ullstrømpebukse (kan bli kjølig om kvelden)
- 3 bomull strømpebukser
- Mange smikker
- 5 par sokker
- 4 solhatter (liker å ha noe å velge mellom hihi)
- badedrakt og badehatt
- 3 søte "truser" som skjuler bleiene. Fint å ha under kjolene når vi ikke bruker strømpebukse!

Klær til meg selv:
- 4 shortser
- 2 kjoler
- 6 topper
- 7 truser
- 5 BHer
- 3 bikinier
- reiseanntrekk (reiser i bukse og genser, så om det blir kjølig om kveldene de r borteså bruker jeg de samme klærna da.)
- 2par sko

Mat og stellesaker til Celine;
- 6 flasker (skåler og skjeier til grøt har vi liggende i leiligheten)
- 3 poser med MME
- 3 pakker med grøt
- Badebleier (vanlige bleier kjøper jeg der borte)
- Bleieposer fra libero
- Tempraturmåler og febernedsettende
- Sinksalve, Akrem, badesåpe
- Solkrem 50+
- Tran
- 1 pakke med våtservietter
- Q-tips baby
- Nesesuger
- Bøtsre og kam
- Gulpekluter
- Større kluter som hun kan ligge på når vi skifter bleier andre plasser enn i leiligheten
- 2 badehånkler
- Nesedråper
- kommer ikke på mer nå hvertfall....


Stellesaker til meg:
- Solkrem og aftersun
- Sololje
- Betakaroten
- Barberhøvel og baberskum
- Såpe, shampo, balsam og olje til håret
- Strikker, børste, fliseklemmer
- Sminke
- Deo og parfyme
- Bodylotion
- Q-tips

Diverse til begge;
- Babycall
- Flaskevarmer
- Speilrefleks
- Ladere (mobil, kamera osv)
- Paraplytralle
- Seler til vogn og stol
- Stol som kan henges på bordene
- Bilsete til Celine
- Lite basseng med skygge over til Celine
- Noen tepper
- Myggnett
- Reiseseng
- Dyne
- Litt leker
- Paraplyskygge til vogna

Ha med på flyet, til oss begge;
- Veske (eller sekk som blir lettere)
- Bæremeisen
- Solbriller til oss begge to
- 4 bleier
- Lilla bleieposer
- Stor klut som hun kan ligge på når vi skifter bleier
- Mobil
- 2 flasker og MME
- bolle og skjei , tar nok med noe lett å spise, som fx en fruktmos (vi reiser på kvelden/natta, så vet ikke om dette er nødvendig, bra å være på den sikkre siden)
- Lommebok, pass og lignende
- Nesedråper (gis før letting og landing)
- Våtservietter
- Ansiktsservietter
- Noen leker
- Kosebamse som hun sover med
- Et skifte anntrekk (hun reiser nok i pysj, så har nok en pysj med til skifteanntrekk også)
- Smikker og gulpekluter


Haha, herreguuud, LITT forskjell å pakke til bare meg enn å pakke til meg OG Celine. Så dere som pakker til kun dere, slutt å klag på at dere har så mye klær at kofferten ikke går igjen, eller at dere får overvekt pga klær og sko, TENK PÅ OSS MØDRE, hmf.... hahaha
Tyrkia i fjor! :-)

Hva syns dere om innlegget? Ser dere noe jeg mangler?

Bilder!

Unnskyld for sen blogging! Natt til i dag sov Miriam hos meg, vi reiste hjem fra hytta igjen pga ting som skjedde, så da kom bestevenninna til meg. Hærlig å se henne igjen, hun har vært syk i tre uker!!:/ Vi så på film, snakket masse, kjøpte litt godiser, og lagte taco kl 1 på natta, haha. Celine var helt SINNSYK i natt, herreguuud. Trodde jeg skulle sprekke til slutt.. Hun la seg kl 2(!!) på natta, våkna igjen kl 4, var våken til 5 før hun sovnet, så våkna hun forgodt igjen kl halv 7, er det mulig.. Heldigvis tok mamma og pappa henne et par timer så jeg fikk sove litt mer :-) I dag trilte vi tur og sånn, og etter det har jeg holdt på å pakket og sånn. Vi reiser nemlig til TYRKIA på fredag, iiih, gleder meg så sykt.

Love uuuu

Glemte også å si at jeg og Celine var med Cecilie og Maria på torsdag! Cecilie er ei venninne av meg som også har baby, hun er snart 4 mnd, kjempe søt!! De er utrolig søte sammen. Er utrolig gøy å ha ei venninne som har det akkurat likt som meg, og som jeg kan være med på formiddagene osv! Håper det er greit at jeg la ut bildene ceciliee :DNoen som vil se videoer av disse små tuttene? ♥


NÅ må jeg legge meg, etter så lite søvn som jeg fikk i natt til i dag.. Håper hun er flinkere i natt! God natt kjære lesere! Og takk for så masse fine kommentarer jeg får, det varmeer!

MIN mening

EDIT; var ingen av de kommentarene på innlegget under som fikk meg til å skrive dette. De kommentarene som fikk meg til å skrive innlegget ble ikke godkjent :-)

Først vil jeg bare si at det innleget om første året til Celine IKKE var skrevet mot de som går på skole, herregud jeg er ikke så dum.. Men altså, jeg hører stadig 'jeg er alenemamma i tillegg til at jeg går på skole jeg!' , 'jeg klarer å ha baby og gå på skole samtidig' , 'jeg er ferdig med utdanning på likt som alle andre, selvom jeg har baby'. JA OK, da kan vel jeg også komme med HVORFOR jeg er hjemme. Det jeg skrev i det innlegget, er faktisk det samme som 90% av alle som jobber med barn ANNBEFALER. Det er ikke no positivt i det hele tatt å utsette utdanningen å få barn, men det å få barn var MITT valg, og jeg må stå for det valget jeg har tatt, samme hva det gjør med utdanningen min. Og det at noen klarer å gå på skole samtidig, asså det er jo ikke noe å KLARE? De har jo fri fra ungen da, og i tillegg så får de møte alle vennene sine på skolen og leve det vanlige ungdomslivet samtidig, det er jo heller noe å nyte, enn noe å klare? Tror dere ikke jeg savner skolen noe helt SINNSYKT? Dette er mitt ANDRE friår!! Jeg savner absolutt alt med skole, og ikke minst savner jeg å møte mine kjære hver morning og være med dem i 6 skoletimer. Men jeg STÅR for valget mitt, det valget jeg tok nårjeg valgte å beholde lille Celine. Og jeg sa aldri at de som gikk på skole samtidig når barnet bare er noen mnd, er dårlige mammaer? Men alle vet at man bør være med ungen helt til de er 12 mnd / ett år. Det er ikke livsviktig, men UTROLIGutrolig viktig. Og det velger jeg å gjøre selvom jeg er 16 år, dere hadde jo gjort det om dere va 30, hva er forskjellen? Skal barnet ha det anderledes fordi VI er unge? Neppe.

Gud nå får jeg nok mange "haters", men denne bloggen handler om meg og mitt liv. Andre blogger handler om dem. Står får det jeg mener er rett, og det betyr ikke at jeg ser ned på andre og at de er dårlige mammaer, det har jeg aldri ment og kommer ikke til å mene


Mamma elsker deg lillevenn ♥

Bildedryss

Her er noen bilder jeg har tatt av Celine i dag:


Nam, fjernkontroll

Er hun ikke nydelig??

Hun har lært seg å sitte! Med og uten støtte, fliink

Grisekopp

Åww, prøvde dressen hennes på, litt for stor enda så passer fint til vinteren!Kose oss

Blei trøtte nå!


HUSK Å STEM PÅ CELINE HER!

Tid med ungen det første året

Første året er UTROLIG viktig. Jeg hadde valget om skole i år, men valgte å være hjemme med Celine. Det er så utrolig med utvikling det første året, og det at jeg da hadde vært vekke over halvparten av dagen hadde ikke en gang slått tanken min. Slutter 3 på skole, ikke hjemme før halv 4, så får jeg litt over 3 timer med Celine før hun skal legge seg liksom?? JEG hadde aaaldri klart det. Så neste høst begynner jeg på skole :-) Da er Celine over ett år, og hun begynner da i barnehage. Jeg kjenner flere som går på skole, når de har baby, og har ingenting mot dem! Men dette handler om meg, JEG hadde ikke klart dette.

Det å være hjemmeværende betyr ikke at vi ikke sosialiserer oss. Det er traaavelt skal jeg si dere. Og til vanlig når det ikke er sykdom i hus så pleier jeg ikke sitte hjemme hele dagen, ikke i det hele tatt. Jeg kommer aldri til å angre på dette friåret, det å ha så masse tid alene med datteren min, se på alt hun lærer seg, le med henne, snakke med henne, leke med henne, det er det beste i verden skal jeg si dere. Første året til Celine kan IKKE vente, men det kan utdanningen. Jeg har full plan over fremtiden min, og er allerede utrolig økonomisk, er utrolig flink til å spare :-)

Det er jeg som skal følge henne opp, lære henne å snakke, å gå , krabbe osv. Tenk hvor kjipt å høre når du komme hjem fra skolen 'I dag krabbet hun', 'i dag gikk hun sine første skritt' osv, så har vi ikke fått opplevd det selv en gang! Jeg skal være den beste mammaen som Celine kan få, og jeg gjør alt for at hun skal ha det bra ♥ Det som smelter mammahjerte er når hun er hos andre og heller vil til meg, når det kun er jeg som klarer å roe henne når hun griner, når hun blir lei seg når jeg går vekk fra henne bare noen sekunder. Da vet jeg jo at jeg har fått mammarollen bra til!! Og det er hærlig å tenke på.

Vi storkoser oss dagen lang, vi!
Kommer snart et innlegg med noen bilder jeg har tatt i dag :-) Stay turned

Sleepin beauty

NÅ er det natta for oss. Jeg er blitt mye bedre, men Celine hoster så fælt at hun har vært våken til nå. Endelig sover hun søtt vedsiden av meg, gud hvor nydelig hun er når hun sover, smelter helt!!

(stjelte bilder blir annmeldt.)

Jeg la henne egentlig kl halv 8, men hun våknet igjen rundt 8-kvart over. Hun hostet osv så tok jeg henne med ned. Hadde absolutt ikke lyst å legge henne etterpå, hun satt å lo hele tida når hun var våken, med en gang vi fikk øyenkontakt så lo hu, haha, verdens søteste <3 men til slutt så gikk jeg opp med henne og da var det seng, dermed basta!! Men hun fikk sove i lag med meg så hun aksepterte det haha.

Nååå er det natta for meg også! Sov godt kjære lesere.
Skal komme med bedre blogging fremover nå som jeg er frisk! Slutt på mobilblogging, og heller blogge litt mer "proffesjonelt" haha:)

Noen ting dere har gått glipp av!

♦ Celine har fått seg pass!♦ Pappa BT har blitt 18♦ OG, han har fått tattovering!!♦ Jeg har vært syk, tålte ikke antibiotikaen og endte opp SLIK! Det var grusomt, 3-4 døgn så jeg så ekkel ut, og det klødde og svidde noe helt sinnsykt, hadde sikkert 5 timer søvn til sammen på 3 døgn, ikke tull en gang.. dette var til å grine av, svei såånn, får vondt av å tenke på det haha, off..♦ Celine har fått tripp trapp stol♦ Celine har fått gåstol! men når ikke ned enda... Hahaha♦ Jentekveld♦ IKEA tur♦ Shoppingturer♦ Venninnebesøk


Kommer ikke på mer i slengen! :)

HVERDAG

Det er så hærlig å være heelt i rutiner!! Husker før, da Celine var 0-4 mnd, da hadde vi ikke skikkelige rutiner, hun kunne sovnet hvor tid som helst, legge seg seeent på kvelden, spise ujenvt osv. Da hun var 3 mnd ca, så begynte jeg å legge henne litt og litt tidligere for hver dag. Hadde jeg lakt henne i senga, så hjalp det ikke å grine for å komme opp igjen (viste selvfølgelig at hun verken var sulten eller hadde magevondt, ellers hadde jeg ikke latt henne grine!) , de første dagene kunne hun grine leeenge, jeg gikk bare innom noen ganger for å vise at jeg var der. Etter noen dager så gren hun ikke i det hele tatt når jeg skulle legge henne, lå kun å snakker med seg selv til hun sovner, noe hun gjør nå også, hærlig! Celine er jo syk nå, så hun spiser normalt, men hun sover ikke som hun pleier, hun våkner hele tiden fordi hun er så tett! Stakkar.. Men dette er altså rutinene våres,  maten som tutta spiser og hverdagen generelt! Sikkert uinterresant for mange, men mer interresant for andre mødre!

Hun står opp i 7  - halv 8 tida om morningene, da får hu ny bleie, klær og en flaske med morsmelk erstattning, NAN 2! Etter flaska så legger jeg henne på magen i senga mi, og setter på disney til henne, noe hun eeelsker. Mens hun ligger der som en tvslave, så kler jeg meg og sminker meg! Etter på tar jeg henne med meg ned, legger henne nok en gang på magen, på ei matte på gulvet med masse leker, mens jeg finner meg noe å spise selv. Om hun begynner å klage da så setter jeg henne enten i hoppetyssa, eller i tripptrapp stolen. Når jeg er ferdig å spise, så har det ca gått 1 og en halv time siden Celine våknet, og da er hun klar for å legge seg igjen! Mens hun sover gjør jeg enten husarbeid, eller så legger jeg meg litt selv :-)


Såå har hun våknet igjen, etter ca en time. Etter hun står opp denne gangen og fått ny bleie, så er det mye mor og datter tiiid! Jeg er for det første helt ferdig med det jeg skal gjøre, og på dette tidspunktet pleier jeg ikke ha avtaler. Vi ligger masse på gulvet i lag og koser oss, trille turer når været er ok, sitter med henne når hun hopper i hoppetyssa, har klappelek med henne, 'lille petter edderkopp', 'ro ro ro din båt' osv, dette ELSKER hun! Når kl er rundt 11-12 så får hun grøt. Hun får NESTLE sin grøt, 6+, med enten blåbær og banan(?) eller med bringebær! Og noe mamma på være veldig obs på er at hvis Celine ikke er skrubbsulten, så nytter det IKKE å gi henne grøt, da tuller hun, blåser grøten ut på meg og bare smiler og tuller med hele greia, haha. Etter grøten får hun vann i kopp, hun ELSKER vann
Haha! Her ser dere når Celine's mormor (min mamma) prøvde å gi Celine grøt, når hun ikke var SKRUBBsulten. Da ender det slikt, hahaha. Noen andre som opplever dette med sine unger?Etter dette, 2+timer, sååå er det natta igjen. Hvis jeg har avtaler pleier det å være på denne tida på døgnet! Skal jeg på noen æren, så tar jeg henne med meg i vogna når hun skal legge seg, hun pleier å sove i over 2 timer denne gang! Så jeg har god tid :) Om jeg skal på besøk, eller får besøk pleier det også å være på denne tida.  Hun får melk igjen i 3 tiden, om hun vil ha mat før det, gir jeg henne noen skjeier med NESTLE sin fruktmos. Hun har kanskje en liiiten dupp igjen der hun sovner, f.eks i en biltur, en trilletur, eller noe sånn, men da er det før kl er 5, etter kl 5 skal hun ikke sove! Jeg gir henne grøt igjen kl 6, etter det så er det nattastell! Koser meg med henne før kl er 7, da skal hu ha flaske med melk, og etter melka så er det natta! :-) Da sover hun sine 11-12 timer, før det er ny dag igjen:)

Andre mødre som har så og si lik hverdag som meg? :D

Celine er et halvt år idag!


♥♥

Senere kommer det ett innlegg om min hverdag! :-) Og må bare minne dere på, stem på verdens vakreste lille Celine HER! blir verdens lykkligeste hvis hun vinner, del det også GJERNE videre på facebook, blogg, twitter, IG og jaa, u name it!

6 MND oppdatering!


Et barn på 6 mnd skal kunne:

Holde flasken med begge hender - Ja, det klarer hun! Men er fremdelses jeg som gir henne melk da, får hun er jo ikke kjempe flink til det enda.


Bære hele kroppsvekten med føttene - Ja, det har hun kunnet lenge! Med støtte selvfølgelig:)

Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt - Jaa, hun ruller både rygg til mage og mage til rygg, lett som bare det! Hun åler seg, ligger i krypestilling HELE tiden, og har begynt å dratt seg litt fremover. Hun ender opp over alt i huset, utrolig fort! Noe jeg ikke trodde gikk ann når man enda ikke krabber FREMOVER(?) haha. "baklengs er jo gøy det også, mamma!"


Sitte stødigere med støtte - Mye stødigere!


Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brytkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6 mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på smådeler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene, de begynner å bli litt skeptiske til fremmede personer nå.

Jaa, hun har full kontroll når hun ligger på magen. Hun løfter seg med strake armer, og har gjort det en god stund. Hun klarer veldig lett å rulle fra rygg til mage, og tilbake igjen! Og hun er straks klar for krabbing! Hun griper alt innen rekkevidde, og smaker på det med en gang. Hun snakker til sitt eget speilbilde, og smiler og ler med en gang hun ser seg selv i speilet, haha. Ja, hun har begynt å blitt veldig skeptisk til personer nå! Men etter noen minutter er hun like smilenes som før:)


Celine er 6 mnd om to dager! Helt utrooolig :) Jeg hadde 5 og 6 mnd kontrollen samtidig, så da hun var 5 og en halv mnd veide hun 6370g og var 64cm lang , det er hun nok ca enda, for det var jo bare to uker siden:) Hun er blitt så stor!! Tenk, det er ikke lenge siden jeg hadde ei søøt lita ei på 2900g og 50cm!  Tiden flyr.. Hun er blitt så forandret!


Verdens vakreste ♥♥

Stem på Celine!

Hjelp Celine og vinne ♥Stem HER

hits