mammarollen

MIN mening

EDIT; var ingen av de kommentarene på innlegget under som fikk meg til å skrive dette. De kommentarene som fikk meg til å skrive innlegget ble ikke godkjent :-)

Først vil jeg bare si at det innleget om første året til Celine IKKE var skrevet mot de som går på skole, herregud jeg er ikke så dum.. Men altså, jeg hører stadig 'jeg er alenemamma i tillegg til at jeg går på skole jeg!' , 'jeg klarer å ha baby og gå på skole samtidig' , 'jeg er ferdig med utdanning på likt som alle andre, selvom jeg har baby'. JA OK, da kan vel jeg også komme med HVORFOR jeg er hjemme. Det jeg skrev i det innlegget, er faktisk det samme som 90% av alle som jobber med barn ANNBEFALER. Det er ikke no positivt i det hele tatt å utsette utdanningen å få barn, men det å få barn var MITT valg, og jeg må stå for det valget jeg har tatt, samme hva det gjør med utdanningen min. Og det at noen klarer å gå på skole samtidig, asså det er jo ikke noe å KLARE? De har jo fri fra ungen da, og i tillegg så får de møte alle vennene sine på skolen og leve det vanlige ungdomslivet samtidig, det er jo heller noe å nyte, enn noe å klare? Tror dere ikke jeg savner skolen noe helt SINNSYKT? Dette er mitt ANDRE friår!! Jeg savner absolutt alt med skole, og ikke minst savner jeg å møte mine kjære hver morning og være med dem i 6 skoletimer. Men jeg STÅR for valget mitt, det valget jeg tok nårjeg valgte å beholde lille Celine. Og jeg sa aldri at de som gikk på skole samtidig når barnet bare er noen mnd, er dårlige mammaer? Men alle vet at man bør være med ungen helt til de er 12 mnd / ett år. Det er ikke livsviktig, men UTROLIGutrolig viktig. Og det velger jeg å gjøre selvom jeg er 16 år, dere hadde jo gjort det om dere va 30, hva er forskjellen? Skal barnet ha det anderledes fordi VI er unge? Neppe.

Gud nå får jeg nok mange "haters", men denne bloggen handler om meg og mitt liv. Andre blogger handler om dem. Står får det jeg mener er rett, og det betyr ikke at jeg ser ned på andre og at de er dårlige mammaer, det har jeg aldri ment og kommer ikke til å mene


Mamma elsker deg lillevenn ♥

Tid med ungen det første året

Første året er UTROLIG viktig. Jeg hadde valget om skole i år, men valgte å være hjemme med Celine. Det er så utrolig med utvikling det første året, og det at jeg da hadde vært vekke over halvparten av dagen hadde ikke en gang slått tanken min. Slutter 3 på skole, ikke hjemme før halv 4, så får jeg litt over 3 timer med Celine før hun skal legge seg liksom?? JEG hadde aaaldri klart det. Så neste høst begynner jeg på skole :-) Da er Celine over ett år, og hun begynner da i barnehage. Jeg kjenner flere som går på skole, når de har baby, og har ingenting mot dem! Men dette handler om meg, JEG hadde ikke klart dette.

Det å være hjemmeværende betyr ikke at vi ikke sosialiserer oss. Det er traaavelt skal jeg si dere. Og til vanlig når det ikke er sykdom i hus så pleier jeg ikke sitte hjemme hele dagen, ikke i det hele tatt. Jeg kommer aldri til å angre på dette friåret, det å ha så masse tid alene med datteren min, se på alt hun lærer seg, le med henne, snakke med henne, leke med henne, det er det beste i verden skal jeg si dere. Første året til Celine kan IKKE vente, men det kan utdanningen. Jeg har full plan over fremtiden min, og er allerede utrolig økonomisk, er utrolig flink til å spare :-)

Det er jeg som skal følge henne opp, lære henne å snakke, å gå , krabbe osv. Tenk hvor kjipt å høre når du komme hjem fra skolen 'I dag krabbet hun', 'i dag gikk hun sine første skritt' osv, så har vi ikke fått opplevd det selv en gang! Jeg skal være den beste mammaen som Celine kan få, og jeg gjør alt for at hun skal ha det bra ♥ Det som smelter mammahjerte er når hun er hos andre og heller vil til meg, når det kun er jeg som klarer å roe henne når hun griner, når hun blir lei seg når jeg går vekk fra henne bare noen sekunder. Da vet jeg jo at jeg har fått mammarollen bra til!! Og det er hærlig å tenke på.

Vi storkoser oss dagen lang, vi!
Kommer snart et innlegg med noen bilder jeg har tatt i dag :-) Stay turned

Hva ønsker dere å lese om?

Ååh, koselig å se så mange som ville jeg skulle blogge igjen! Syns det er kjempe kjekt å vite at dere titter innom bloggen, til og med når jeg ikke blogger! Dere er søtee ♥ Celine har lagt ser for kvelden, så jeg tenkte å blogge litt (fliink) før det er natta for meg også! Eller, må koke flasker og skifte på senga først da... Så dette blir bare kjapp kjapp innlegg :-)

Jeg vil bare vite hva dere ønsker å ha innlegg om. Hva vil dere lese om? Hva har dere savnet mest på bloggen?  
Bildene er hulter til bulter, og tok en EVIGHET å laste opp, så nååå må jeg si meg ferdig! Snakkiis 

6 uker

I dag er jenta mi hele 6 uker! Tiden går fort ♥ Vi skal ta bussen til helsestasjonen om et par timer, så da får vi vite litt om hvor stor hun har blitt nå, gleder meg til å høre det!


Qutieee!

min hverdag

 kan du skrive litt om rutinene til celine og dine i løpet av en dag? Når du ammer og når hun såver osv? :)

rotete innlegg!

Som de fleste vet så er hverdagen min helt anderledes enn de fleste andre på min alder. Jeg har fult ansvar, hele dagen og hele natten. Jeg kan ikke bare dra ut med venner, gå på shopping osv uten å ha med meg Celine. Eller kan jo, men da må jeg passe på å gjøre det den tiden jeg ikke skal amme! Grunnen til at jeg ikke pumper så andre kan gi fra flaske, er fordi jeg ikke vil kombinere flaske og pupp, i og med at hun kan ende opp med å bare ville ha flaska til slutt, noe jeg IKKE vil. 

Så mine døgn går vel sånn at jeg ammer hver 3 time, drøyer av og til til hver 4 time hvis hun har spist godt første måltid. Når hun har fått et måltid så pleier jeg å skifte på henne/stelle henne, og så vil hun oftest ha litt mat etter det igjen også. Etter hun er helt mett så pleier hun å være litt våken, så da koser vi egentlig bare! Når hun sovner så steller jeg meg å gjør ting jeg ikke kan når hun er våken (om ingen passer på henne for meg.) Etter måltidet på formiddagen så prøver jeg å finne på noe etter på, enten være med venner, være med kjæresten, trille tur, og lignende. Har ikke komt helt i orden med amming og sånn enda, er enda en del styr ofte, som at hun av og til deler opp et måltid på 4, eller at hun ikke tar tak med en gang sånn det blir en del grining før hun begynner å spise, så derfor liker jeg ikke amme andre plasser enn der jeg føler meg veldig hjemme! Kan ikke ta med meg hun på kjøpesenter nærme neste måltid, får kan ikke amme der når et måltid kan ta over 1 time liksom, haha. Om natten så trenger jeg ikke amme hver 3 time (lengre), hærlig! Så jeg ammer en siste gang i ca 10-11 tiden, så tar jeg på henne nattøy og legger henne, legger meg ofte selv samtidig, så er hun skikkelig snill på natta, våkner kun en gang om natta, pleier å være i 5 tiden, så sovner hun igjen etter en stund og våkner i 9 tiden (som oftest.) I dag sov vi faktisk helt til halv 11(!!!) Sykt.

Så som dere ser så er det masse jeg ikke kan være med på nå som jeg har blitt mamma. Men det er dette valget jeg har tatt, og står for valget jeg tok. Jeg angrer ikke et sekund, og ville ikke forandre noe om jeg kunne det. Jeg vil heller være en god mor, og kose med jenta mi, enn å være ute hver helg og drikke som de fleste andre på min alder. Det å være mor er et slit til tider, og jeg har ofte blitt så sliten at jeg bare vil legge meg ned å grine, that's a fact, skal ikke lyge om det. Men sånn er det uansett om man er 16 år eller om man er 40 år! Jeg har et fult ansvar 24 timer i døgnet, og jeg kan ikke ta meg et eneste døgn fri. Men selvom det er slitsomt, så er det heeelt fantastisk ♥ Det å være mor er absolutt den beste jobben i verden :))

Mitt nye liv, og min nye familie er det beste som har hendt meg ♥

Pappa og Celine ♥

Pappa, Celine og mamma ♥ Og ja, ser ikke ut på det bilde! Men hadde vært rart om jeg så fin ut dagen etter fødselen også da:)

summerfeeling

Fikset på designet, tyycks? :)) I det siste har det vært helt utrooolig fint vær her i Haugesund, elsker det! I morgen er det meldt regn igjen, så jeg får nyte dagen i dag. Senere i kveld kommer Bjørn Tore og moren på besøk!
Jeg og jenta mi i daag! Hun var lys våken i over en time, så tenkte jeg å benytte sjangsen til å ta noen bilder, gjett om hun sovnet med en gang jeg tok frem kameraet da.... Haha

verdens nydligste datter

Hei! Som dere har fått med dere så har jeg blitt mamma til verdens vakkreste prinsesse, Celine Hovland Ruud. Hvor mye jeg kommer til å blogge, det vet jeg ikke. Men kommer til å blogge når jeg har tid til overs :-) En fødselhistore skal komme om et par dager regner jeg med! 

Nå sitter jeg her og ser gjennom alle nydlige bildene av lille Celine, mens hun sover søtt vedsiden av. Eneste hun gjør, haha, sover, spiser, blir stelt, sååå sove igjen. Verdens søteste!! Hun er totalt verdt hele det tunge svangerskapet  mitt!! Følelsen jeg fikk da jeg fikk henne på brystet mitt, torsdag 15.mars 19:06 er helt ubeskrivelig! Den beste opplevelsen i livet mitt ♥ Det går kjempe fint med begge to nå etter fødselen!

Om det er spørsmål osv så er det bare til å komme med dem, så skal jeg svare på dem når jeg får tid til det!Stjelte bilder blir annmeldt!

Skal få i meg noe å spise nå, så skal jeg gi Celine litt melk før det er leggetid for oss begge to!
Tusen takk for alle gratulasjoner ♥ 

hits