Om Celine

HVERDAG

Det er så hærlig å være heelt i rutiner!! Husker før, da Celine var 0-4 mnd, da hadde vi ikke skikkelige rutiner, hun kunne sovnet hvor tid som helst, legge seg seeent på kvelden, spise ujenvt osv. Da hun var 3 mnd ca, så begynte jeg å legge henne litt og litt tidligere for hver dag. Hadde jeg lakt henne i senga, så hjalp det ikke å grine for å komme opp igjen (viste selvfølgelig at hun verken var sulten eller hadde magevondt, ellers hadde jeg ikke latt henne grine!) , de første dagene kunne hun grine leeenge, jeg gikk bare innom noen ganger for å vise at jeg var der. Etter noen dager så gren hun ikke i det hele tatt når jeg skulle legge henne, lå kun å snakker med seg selv til hun sovner, noe hun gjør nå også, hærlig! Celine er jo syk nå, så hun spiser normalt, men hun sover ikke som hun pleier, hun våkner hele tiden fordi hun er så tett! Stakkar.. Men dette er altså rutinene våres,  maten som tutta spiser og hverdagen generelt! Sikkert uinterresant for mange, men mer interresant for andre mødre!

Hun står opp i 7  - halv 8 tida om morningene, da får hu ny bleie, klær og en flaske med morsmelk erstattning, NAN 2! Etter flaska så legger jeg henne på magen i senga mi, og setter på disney til henne, noe hun eeelsker. Mens hun ligger der som en tvslave, så kler jeg meg og sminker meg! Etter på tar jeg henne med meg ned, legger henne nok en gang på magen, på ei matte på gulvet med masse leker, mens jeg finner meg noe å spise selv. Om hun begynner å klage da så setter jeg henne enten i hoppetyssa, eller i tripptrapp stolen. Når jeg er ferdig å spise, så har det ca gått 1 og en halv time siden Celine våknet, og da er hun klar for å legge seg igjen! Mens hun sover gjør jeg enten husarbeid, eller så legger jeg meg litt selv :-)


Såå har hun våknet igjen, etter ca en time. Etter hun står opp denne gangen og fått ny bleie, så er det mye mor og datter tiiid! Jeg er for det første helt ferdig med det jeg skal gjøre, og på dette tidspunktet pleier jeg ikke ha avtaler. Vi ligger masse på gulvet i lag og koser oss, trille turer når været er ok, sitter med henne når hun hopper i hoppetyssa, har klappelek med henne, 'lille petter edderkopp', 'ro ro ro din båt' osv, dette ELSKER hun! Når kl er rundt 11-12 så får hun grøt. Hun får NESTLE sin grøt, 6+, med enten blåbær og banan(?) eller med bringebær! Og noe mamma på være veldig obs på er at hvis Celine ikke er skrubbsulten, så nytter det IKKE å gi henne grøt, da tuller hun, blåser grøten ut på meg og bare smiler og tuller med hele greia, haha. Etter grøten får hun vann i kopp, hun ELSKER vann
Haha! Her ser dere når Celine's mormor (min mamma) prøvde å gi Celine grøt, når hun ikke var SKRUBBsulten. Da ender det slikt, hahaha. Noen andre som opplever dette med sine unger?Etter dette, 2+timer, sååå er det natta igjen. Hvis jeg har avtaler pleier det å være på denne tida på døgnet! Skal jeg på noen æren, så tar jeg henne med meg i vogna når hun skal legge seg, hun pleier å sove i over 2 timer denne gang! Så jeg har god tid :) Om jeg skal på besøk, eller får besøk pleier det også å være på denne tida.  Hun får melk igjen i 3 tiden, om hun vil ha mat før det, gir jeg henne noen skjeier med NESTLE sin fruktmos. Hun har kanskje en liiiten dupp igjen der hun sovner, f.eks i en biltur, en trilletur, eller noe sånn, men da er det før kl er 5, etter kl 5 skal hun ikke sove! Jeg gir henne grøt igjen kl 6, etter det så er det nattastell! Koser meg med henne før kl er 7, da skal hu ha flaske med melk, og etter melka så er det natta! :-) Da sover hun sine 11-12 timer, før det er ny dag igjen:)

Andre mødre som har så og si lik hverdag som meg? :D

Celine er et halvt år idag!


♥♥

Senere kommer det ett innlegg om min hverdag! :-) Og må bare minne dere på, stem på verdens vakreste lille Celine HER! blir verdens lykkligeste hvis hun vinner, del det også GJERNE videre på facebook, blogg, twitter, IG og jaa, u name it!

6 MND oppdatering!


Et barn på 6 mnd skal kunne:

Holde flasken med begge hender - Ja, det klarer hun! Men er fremdelses jeg som gir henne melk da, får hun er jo ikke kjempe flink til det enda.


Bære hele kroppsvekten med føttene - Ja, det har hun kunnet lenge! Med støtte selvfølgelig:)

Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt - Jaa, hun ruller både rygg til mage og mage til rygg, lett som bare det! Hun åler seg, ligger i krypestilling HELE tiden, og har begynt å dratt seg litt fremover. Hun ender opp over alt i huset, utrolig fort! Noe jeg ikke trodde gikk ann når man enda ikke krabber FREMOVER(?) haha. "baklengs er jo gøy det også, mamma!"


Sitte stødigere med støtte - Mye stødigere!


Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brytkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6 mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på smådeler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene, de begynner å bli litt skeptiske til fremmede personer nå.

Jaa, hun har full kontroll når hun ligger på magen. Hun løfter seg med strake armer, og har gjort det en god stund. Hun klarer veldig lett å rulle fra rygg til mage, og tilbake igjen! Og hun er straks klar for krabbing! Hun griper alt innen rekkevidde, og smaker på det med en gang. Hun snakker til sitt eget speilbilde, og smiler og ler med en gang hun ser seg selv i speilet, haha. Ja, hun har begynt å blitt veldig skeptisk til personer nå! Men etter noen minutter er hun like smilenes som før:)


Celine er 6 mnd om to dager! Helt utrooolig :) Jeg hadde 5 og 6 mnd kontrollen samtidig, så da hun var 5 og en halv mnd veide hun 6370g og var 64cm lang , det er hun nok ca enda, for det var jo bare to uker siden:) Hun er blitt så stor!! Tenk, det er ikke lenge siden jeg hadde ei søøt lita ei på 2900g og 50cm!  Tiden flyr.. Hun er blitt så forandret!


Verdens vakreste ♥♥

Celine er 5 mnd i dag!

Snart et halvt år nå! Store jenta mi <3 Her er en oppdatering, og før / etter bilde :)

Litt fakta for de som er interreserte:

Min 5 mnd gammel baby spiser nå grøt to ganger til dagen, av og til litt fruktpure. Hun har lært seg å spise mye bedre, vil si at hun gaper når jeg kommer med skjeen, noe hun ikke gjor i begynnelsen! Hun ruller seg fra rygg til mage, og rulte seg for første gang i går (!) fra mage til rygg! Hun holder hode oppe ved hjelp av hendene når hun ligger på magen. Hun løfter hodet og nakken opp uten hjelp (som sittups på en måte, haha), hun løfter seg helt opp på bena, fra liggende stilling ved hjelp av to fingrer som hun holder i. Hun hopper som en gaaal, haha, tullejenta. Hun ler skikkelig mye, og smiler av alt! Hun er blitt veldig opptatt av hunden, noe som er veldig morsomt å se på, hun kan smile bare når han går forbi. Hun skal ha BOKSTAVLIGTALT ALT i munnen!! Klarer å strekke seg til det hun vil for å ta det i munnen. Hun ligger på eget rom nå, mens jeg har babycall på det rommet jeg sover på. Hun legger seg for det meste fint, og legger seg kl 8, og hun sover rundt til kl 7-8. Hvis hun griner når vi legger hun, så finner hun fort ut at nå er det natta-tid, så gir hun opp. Hun er for det aller meste alltid glad og smilenes. Sine bestevenner er føttene hennes, haha. Stikker føttene i munnen hele tida. Hun flytter ting fra ene handa til den andre. Hun ler når vi leker 'henne mamma/pappa/++?' og gjemmer ogg bak henda, og sier 'DEEER', hun smiler og ler når vi tar klappe-søte, lille petter edderkopp, og ro ro ro din båt. Hun liker trilleturer HVIS hun sitter i sportsvogn, så hun kan se mer. Hun ELSKER bæremeisen. Hun kan sitte selv med støtte. Hun står utrolig stødig på bena når hun holder i fingrene mine. Hun  vil absolutt holde flasken selv.  Hun elsker Disney junior, med masse farger, haha:) Hun elsker å snakke med seg selv, tror hun er veldig glad i stemmen hennes. Hun bruker strl 62 i klær, av og til 68, men det er nok bare pga vi har tørketrummel, som gjør at klærna krymper en del! 

Ja nå ver det plutselig så masse å skrive, så nå glemte jeg sikkert en hel del, men skrev i hvertfall det jeg kom på! Jeg og Celine ligger i senga på rommet mitt nå og ser på Disney, som vanlig. Elsker morningene med Celine :-) I dag er det også meldt utrooolig fint vær, så vi får tilbringe dagen uten i dag! Her kommer før etter bilde:

Før;


Etter;


Det er så sinnsykt for ungene vokser!! Tiden bare flyr avgårde, har det så utrolig kjekt med denne jenta her ♥ Nå skal vi se litt mer på Disney, så skal hun legge seg litt igjen før det er opp for å få grøt :-) Snakkes! 

hits